Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

"ΓΥΜΝΑΣΤΗΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ" ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΟΝ ΠΙΝΕΛΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Την καλοκαιρινή αποχαιρετιστήρια γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς πραγματοποίησε ο βρεφονηπιακος σταθμός "Δον Πινέλο" στο Ναύπλιο.

Ήταν μια γιορτή διαφορετική από όσες μας έχουν συνηθίσει οι υπεύθυνες του βρεφονηπιακού σταθμού, Έλενα και Ιωάννα Ιωαννίδη. 

Αυτή την φορά τα παιδιά με την καθοδήγηση του υπεύθυνου γυμναστή Γιάννη Αντωνόπολου, "Γυμνάστηκαν Τραγουδώντας".Γυμναστικές επιδείξεις λοιπόν περιελάμβανε το πρόγραμμα της γιορτής των μικρών μαθητών του "Δον Πινέλο" χωρίς βέβαια να λείπουν τα ποιήματα και τα τραγούδια με θέμα το σώμα και τον αθλητισμό.

Η Κίνηση, το παιχνίδι και γενικότερα η αθλητική δραστηριότητα , είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο σε αυτήν την ηλικία για το παιδί, τόνισε η Έλενα Ιωαννίδη και συμπλήρωσε πως, η άσκηση δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να αποκτά δυνατό και εύρωστο σώμα , να αναπτύσσεται αρμονικά αλλά και τις ανάγκες για κίνηση που η σύγχρονη ζωή ουσιαστικά του στερεί.

Ο Γιάννης Αντωνόπουλος που είχε τον συντονισμό σε όλη την γυμναστική αυτή παράσταση είπε:...το παιδί αποκτά νωρίς πλούσιες κινητικές εμπειρίες , συντονισμό των κινήσεών του και καλύτερη αίσθηση των δυνατοτήτων του, εκτός από τη σωματική επίδραση, η αθλητική δραστηριότητα βοηθάει το παιδί να αποκτήσει ισχυρή θέληση και δυνατότητα προσαρμογής στην ομάδα , η ηλικία αυτή είναι η καλύτερη για κάθε παιδί που έχει τα προσόντα να αρχίσει συστηματική άθληση με στόχο να διακριθεί σε κάποιο άθλημα στο μέλλον.

Η Ιωάννα Ιωαννίδη τονισε πως, η άθληση για τα παιδιά σήμερα είναι ουσιαστικά το παιχνίδι μιας εποχής όπου οι αλάνες έχουν εξαφανιστεί και δεν υπάρχει πια χρόνος, ευκαιρία ή και ασφάλεια για ελεύθερο παιχνίδι στις γειτονιές. Γι’ αυτό δεν πρέπει κανείς μας να ξεχνά ότι ο βασικός στόχος της άθλησης χρειάζεται να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για το παιδί. Η πανέμορφη γιορτή τελείωσε με αναφορά στους Ολυμπιακούς αγώνες που ξεκίνησαν από την πατρίδα μας και απονομή μεταλλίων στους μικρούς πρωταθλητές!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...